Меню

20 жовтня — Міжнародний день кухаря і кулінара

den-povara-i-kulinaraЦе професійне свято було засновано у  2004 році з ініціативи Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств.

Кухар і кулінар — це скоріше не професія, а вид мистецтва! Приготування їжі являє собою унікальний процес. Рецепт страви є тільки начерком приготування. Досягти балансу смаків, врахувати всі тонкощі, не упустити момент, в який необхідно проводити ті чи інші дії з продуктами та приправами — ось в цьому і полягає мистецтво. Успіх кулінара залежить від знань і досвіду, але більш за все — від особливого таланту та почуттів. Робота кулінара вимагає терпіння, якісної спеціальної освіти та навичок. Не дивно, що секрети приготування страв передаються з покоління в покоління. Багатовіковий досвід і практика перетворили процес приготування їжі на справжнє диво!

Для багатьох з нас з’їсти що-небудь смачненьке — це маленьке свято, яке ми влаштовуємо собі з приводу або просто за бажанням. Сьогодні ми вітаємо всіх кухарів і кулінарів з їх професійним святом! Бажаємо нових успіхів і нових кулінарних шедеврів! Щастя і благополуччя! Зі святом!